Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.fitofarmako.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije, splošnih kodeksov elektronskega poslovanja in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Varen prenos podatkov 

Celotna uporabniška seja v spletni trgovini teče v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo s 128 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino (gesla, osebni podatki ipd.).
Večina internet brskalnikov podpira SSL kodiranje podatkov. Zaradi varnosti preverite, če imate vključeno opcijo kodiranja podatkov. Vse spletne strani, ki so zaščitene z SSL-om imajo v statusni vrstici brskalnikovega okna (spodaj desno) narisano ključavnico. Podrobne podatke o stopnji zaščite in veljavnosti varnostnega certifikata lahko prikličete z dvoklikom na ključavnico.

Varovanje podatkov 

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani www.fitofarmako.com, v celoti ostali v lasti podjetja Fitofarmako d.o.o. (upravljalec spletne trgovinewww.fitofarmako.com).
Vaši osebni podatki bodo služili potrebam izvedbe in dostave naročila ter obveščanja o novostih preko e-pošte. Če ne želite prejemati e-sporočil se lahko kadarkoli odjavite s pisnim elektronskim obvestilom na info@fitofarmako.com

Spletna trgovina www.fitofarmako.com  omogoča nakup prehranskih dopolnil in prehrane, medicinskih pripomočkov, kozmetičnih in drugih izdelkov na daljavo. Uporabnik spletne trgovine www.fitofarmako.com je posameznik oziroma  kupec, ki preko spletne trgovine  www.fitofarmako.com opravi nakup.

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
 • jasno in nedvoumno določene cene
 • možni načini plačila,
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
 • postopek pritožbe


Nakup v spletni trgovini www.fitofarmako.com

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in klikniti na gumb "Dodaj v košarico". Desno zgoraj v nakupovalnem vozičku se izpiše količina in skupni znesek naročenih artiklov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, lahko to opravite v košarici.

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na nakupovalni voziček ter gumbom "Na blagajno", kjer vas spletna trgovina vodi na naslednje korake:

 • izbira naslova za dostavo;
 • pregled naročila 
 • izbira načina plačina in dostave
 • povzetek nakupa; na tem koraku lahko preverite pravilnost vseh podatkov
 • oddaja naročila

Če je prišlo do pomote in kupec želi spremeniti vsebino košarice se lahko v zgornmem meniju v vsakem trenutnu vrne na zavikeh "Košarica", kjer lahko spremeni število naročenih izdelov ali pa izdelek s klikom na prvo polje (x) izdelek iz košarice odstrani.

Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec po telefonu ali elektronski pošti prekliče v roku dveh ur po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnih blaga. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Naročilo je tako potrjeno. V primeru sprememb (popravkov ali preklica naročila) po že potrjenem naročilu nam pošljite e-mail na: info@fitofarmako.com ali nas pokličite na 00386 40 896 546.

S klikom na gumb "Oddaj naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in je kupcu dostopna v vsakem trenutku. Če je kupec odpravil nakup brez registracije lahko kopijo shranjene pogodbe pridobi prek spletnega naslova ali po pošti.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Svojo odločitev o odstopu sporoči na e-mail naslov: info@fitofarmako.com oziroma na telefonsko številko 00386 40 896546. Tudi vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bilo oddano v zgoraj navedenem roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora podjetju vrniti najkasneje v 10 dneh po sporočilu o odstopu, v nepoškodovanem stanju oziroma še z original zaprto embalažo. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Stranka mora podjetju skupaj z vračilom blaga posredovati podatek o številki transakcijskega računa kamor lahko podjetje vrne znesek kupnine. Podjetje si pridržuje pravico do povračila samo kupnine izdelka in ne stroškov pošiljanja izdelka.

Prodajalec se torej zaveže, da bo že kupljeno blago prevzel nazaj brez kakršnihkoli vprašanj. To pomeni, da je vsak nakup 100% varen.

Plačilo 

Ob potrditvi naročila kupec izbere želeno možnost plačila blaga:
Plačilo po povzetju (z gotovino).

Dobavni rok 

Za izdelke na zalogi je rok dobave blaga 1-5 delovnih dni v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu.
V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Veljavnost ponudbe 

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni prodaji info@fitofarmako.com in se lahko razlikujejo od rednih cen v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.
Podjejte Fitofarmako d.o.o., ima pravico spremeniti cene, če so bile le-te napačno vnesene v bazo spletne prodajalne. O tem mora predhodno obvestiti stranko in se dogovoriti o poteku naročila.

Varnost 

Upravitelj spletne strani www.fitofarmako.com uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in naročil.

Komunikacija 

Z uporabnikom sme podjetje, ki upravlja spletno stran www.fitofarmako.com, stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.


Reklamna elektronska sporočila 

Vsebovati morajo naslednje:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Fitofarmako d.o.o. se zaveže, da bo stranko odjavila s spiska prejemnikov elektronskih sporočil, če stranka to izrecno zahteva.

Fitofarmako d.o.o se tudi zaveže, da v vsakem reklamnem sporočilu na dnu objavi postopek odjave iz baze prejemnikov sporočil.

Pritožbe 

Fitofarmako d.o.o., upravitelj spletne prodaje www.fitofarmako.com, mora kupcem omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu, pošti, e-pošti) in ga/jo vseskozi obveščati o statusu pritožbe.
V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.
Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Kopru..

Naslov za pritožbe: 

info@fitofarmako.com

Dobava in dostava 

Naročila, oddana med delavniki do 14. ure navadno odpošljemo še isti dan, ostala naročila pa naslednji delovnik (velja za artikle, ki so na zalogi).  Dobavni rok za artikle na zalogi je 1-4 delovnih dni.

Vse dostave naročenih izdelkov izvajamo preko Pošte Slovenije ali GLS Slovenija.

V primeru, da vas ob prihodu dostavljalca (navadno dopoldne) ni, lahko pošiljko dvignete na najbližji enoti pošte (o tem poste prejeli pisno obvestilo) oziroma se boste o načinu dostave dogovorili z dostavljalcem (v primerih ko bo dostava opravljena preko GLS Slovenija).

Cenik dostave: 

Pri vrednosti enkratnega nakupa do 30 € znaša vaša soudeležba pri poštnini in embalaži 3,00 €
Pri vrednosti enkratnega nakupa nad 30 € poštnine ni.

Plačilni pogoji

Plačilo blaga 

Ob potrditvi naročila kupec izbere možnost plačila blaga:
- Plačilo po povzetju (z gotovino).  

Kreditne kartice 

Zaradi visokih provizij plačilo s kreditnimi karticami za enkrat še ni mogoče. Odločili smo se, da visoke provizije rajši nadomestimo z nižjimi cenami.
Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Veljavnost ponudbe 

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih prodajnih mestih po Sloveniji. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride so spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Veljavnost akcijske ponudbe 

Roki veljavnosti akcije so časovno omejeni in se lahko med seboj razlikujejo.